Lørdag 9. april ble det avholdt årsmøte i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa. 28 personer var tilstede under årsmøtet som ble ledet av Arild Koch, leder i det lokale kirkerådet.
Årsmeldingene for Sjømannskirken tyder på at det svært livskraftige kirkesamfunnet i Albir-Villajoyosa befester sin stilling som et sosialt, åndelig og kulturelt møtested. Dette til tross for en liten nedgang i antall gudstjenestedeltakere.
Årsmeldingen som ble lagt fram sist lørdag viser også en nesten halvering av antall sosialsaker. I 2015 håndterte Sjømannskirken 51 sosialsaker, sammenliknet med 82 for det foregående året. Det innebærer en reduksjon på hele 38,75 prosent.
-Hvordan forartet årsmøtet seg?
-Det var et fint årsmøte. Årsrapportene og regnskap ble gjenstand for noen spørsmål, og det ble samtale rundt økonomi og rundt det diakonale arbeidet, forteller daglig leder Trine Færevåg ved kirkesenteret i Albir.
-Hva vil du si kjennetegnet året som var?
-2015 har vært et jubileumsår og mange av dagene dette året har vært preget av nettopp det. I fjor feiret både Minnekirken sine 40 år som gudstjenestekirke første helg i juni og Familieveiviseren har også markert sine 10 år med seminar om «Den vanskelige samtalen med barn og ungdom,» sier sjømannspresten.
Møtested for barn og unge
I 2015 hadde Sjømannskirken Albir-Villajoyosa et sterkt fokus på å videreføre sitt voksende barne- og ungdomsarbeid.
-Vår hovedsatsing for fjoråret var på barn, unge og familier. Vi er svært fornøyde med at barna nå har fått helt faste rammer rundt kor og klubb på onsdager. Det handler om å skape tilhørighet, gi verdi, bygge broer og gi trygghet. Vi vil være og gi et alternativ til et tøft ungdomsmiljø. Vi har brukt store ressurser på å gjennomføre dette og føler vi har lyktes, understreker Færevåg.
-Hva er årsaken til at antall besøk til sykehus, sykehjem, fengsel og bedrifter har gått ned?
-At besøk er gått ned klarer vi ikke å finne en tydelig forklaring på. Noe av forklaringen ligger i at det har vært færre å besøke på sykehusene og at vi med vårt helt nye diakonale team tok noe lengre tid å finne fram til dem som ikke var så lette å finne, eller som kontaktet oss. Kanskje kunne vi vært litt mer oppsøkende, men vi har besøkt og fulgt opp dem som har bedt om besøk, forsikrer sjømannspresten.
40 prosent færre sosialsaker
Årsmeldingen som ble lagt fram under lørdangen møte viser at det har vært en sterk tilbakegang på nærmere 40 prosent når det gjelder antall registrerte sosialsaker ved kirkesenteret i Albir.
-Antall nye sosialsaker har gått ned, fra 82 i 2014 til 51 i 2015. Det svinger fra år til år. I fjor hadde vi en del tyngre saker som har krevd mye tid, mens vi har hatt færre «små» saker, avslutter daglig leder Færevæg.