Dersom du har hørt spøken ¨Én pizza fra Mercadona på vei!¨ har du nok allerede avlagt denne ukens restaurant, Mastroianni Ristorante Italiano, et besøk. Den sympatiske eieren, Enzo Mastroianni, og de glade kelnerne ved den veletablerte italienske restauranten i Albir klarer alltid å sette et smil på andre og gjøre det som i utgangspunktet skulle være et ordinært restaurantbesøk til et langvarig minne.
Tradisjonell italiensk mat
Det har nå gått mer enn seks år siden Enzo Mastroianni åpnet dørene til sin første restaurant i Spania. Sentralt beliggende i Avenida Oscar Espla 16 i Albir er den italienske restauranten blitt et populært sted både for fastboende og ferierende nordmenn på utkikk etter tradisjonell italiensk mat.
-Jeg startet i restaurantbransjen tilbake på 80-tallet da jeg bodde i England. I 1983 etablerte jeg min aller første restaurant som fikk navnet Figaro. I løpet av de rundt 30 årene jeg tilbrakte i England drev jeg fire ulike restauranter, forteller entreprenøren stolt.
Mastroianni er ikke overraskende gift med en engelsk dame og erkjenner at han fikk god hjelp av henne i starten.
Internasjonale gjester
Takket være en dagens meny til kun 12,40 euro, som inkluderer forrett, hovedrett, dessert og en halv flaske vin, er en italienske restauranten blitt en slager blant den internasjonale befolkningen i Albir.
-Folk kommer jo hit både for maten og for servicen vi gir. Vår dyktige kokk, Francesco Lavorato, kommer fra Calabria og henter sin inspirasjon fra det sør-italienske kjøkkenet. Han har dessuten reist mye og har erfaring som kokk fra Tyskland, Spania og Italia. Jeg har dessuten seks andre ansatte som alltid yter den beste service. Det er noe våre hollandske, engelske, tyske og norske kunder verdsetter.
– Hva er det nordmenn bestiller og hvordan er de som kunder?
– Nordmenn besøker restauranten fortrinnsvis om vinteren og om sommeren. Den ubestridte favoritten er laks. Det gjelder både de som velger dagens meny eller de som bestiller en av dagens spesialiteter eller fra restauranatens omfattende a la carte-meny.
Laksen serveres enten med pesto-saus eller med en saus laget av gorgonzola og bacon.
De som går for dagens meny bestiller gjerne blåskjell til forrett og laks til hovedrett. Når det gjelder hvordan nordmenn er som kunder vil jeg si at de er enkle å servere og er alltid glade og fornøyde, skryter Mastroianni.
Feiret bryllupsdag
Denne uken feiret det hollandske ekteparet Ray og Eliza Zwankhuizen fra Rotterdam at de hadde holdt sammen i 12 år. På anbefaling fra venner bestemte paret seg for å legge feringen til Mastroianni i Albir.
-Vi flyttet hit i fjor og bor nå fast i La Nucia. Min mor har bodd i Beniorm i sju år så vi har besøkt dette området hvert eneste år siden hun flyttet nedover. Nå er jeg selv pensjonist og vi bestemte oss derfor for å flytte til Spania. Her er klimaet bedre, og maten og folket hyggeligere. Dette er første gang vi spiser her og vi er veldig imponert. Maten er aldeles perfekt presentert og utsøkt på smak. Selv valgte jeg å gå for Saltimbocca, mens Ray gikk for dagens meny med rekecoctail til forrett, en pizza Margarita til hovedrett og en flaske vin. I Spania kan man ikke spise uten vin, avslutter de glade jubilantene.
Mastroianni Ristorante Italiano holder stengt onsdager. Bordbestilling kan gjøres på telefon 688 663 577.
Si – SPANIA I DAG anbefaler
Forrett:
Dagens grønnsakssuppe
Blåskjell
Hovedrett:
Lasagne
Spagetti Bolognesa
Dessert:
Tiramisu
Panna Cotta