Tradisjonen tro organiserer Bodega Enrique Mendoza i Alfaz del Pi åpne dager under årets påskehøytid. Det er femte år på rad Bodega Enrique Mendoza gir tusenvis av vinelskere muligheten til å besøke vingården og prøvesmake opptil 13 av det prisbelønte vinhuset sine ulike viner for kun 15 euro.
Foran et fulltallig pressekorps kunne Pepe Mendoza, vinhusets daglige leder, og Vicente Arquez, ordføreren i Alfaz del Pi, fredag morgen presentere programmet for de populære vindagene som går av stabelen 24.- 27.mars mellom klokken 09.30 og 16.00 alle dager.
-Nytt av året er at vi utvider vin-festivalen med én dag, samtidig som vi har valgt å sette et tak på antall billetter som legges ut til salgs. For to år siden hadde vi cirka 5.500 besøkende, mens vi anslo at rundt 6.500 personer var innom vinhusets åpne dager i fjor. Vi ønsker å gjøre dette til et arrangement for de som er genuint interessert i vin og for å gi de besøkende en bedre opplevelse har vi bestemt å kun legge ut 4.000 billetter til salg i år, sier Pepe Mendoza i en kommentar til SPANIA I DAG.
Familiebedriften Bodega Enrique Mendoza ble etablert i 1989 og har vokst til å blir den største lokale vinprodusenten. Vinhuset selger nå sine viner både på det nasjonale og det internasjonale markedet, og har mottatt en rekke anerkjennelser for den store innsatsen bedriften har gjort for å sette den lokale vinindustrien på kartet.
– Hvilke nyheter kan de besøkende vente seg under årets vindager?
-Bodega Enrique Mendoza ønsker å være en pådriver for å utvikle et bedre tilbud for de som ønsker mer kunnskap om vinens verden. Derfor vil vi i forbindelse med årets åpne dager øke antallet foredrag og workshops med vinsmaking for de besøkende. Dessuten planlegger vi åpne eksklusive viner fra vår egen vinkjeller som er mellom 15-20 år gamle og i perfekt stand, avslutter den sympatiske bedriftseieren.
Under vindagene vil dessuten flere lokale bedrifter gis muligheten til å vise fram sine produkter. Blant annet vil de vin-entusiastene også kunne prøvesmake oster fra Despensa de Andrés, kaffe fra D-Origin Coffee Roasters, sjokolade fra Valor og saltfisk fra Salazones Ricardo Fuentes.