Den norske bok-café´n i hovedgaten i Albir har i en årrekke vært et populært samlingspunkt for både turister og fastboende. I fjor høst relanserte Den norske bok-café´n seg som restaurant som også tilbyr catering og takeaway tjenester.
-Årsaken til at vi ønsket å relansere oss som restarurant var at vi på denne måten håper å nå ut til flere mennesker og at Bok-Cafe`n kan bli et sted for en hyggelig prat og møter med familie og venner, forteller den blide eieren Anita Elisabeth Bekken til SPANIA I DAG. For mange er Bekken best kjent som gründeren som startet opp Norges største turoperatør, Solgruppen, i 1994.
Bekken forteller videre at de viktigste endringene som har blitt gjennomført ved restauranten den siste tiden er at de har utvidet både åpningstiden og menyen.
-Det er mange som forteller oss at de mener vi har de beste norske retter i Albir, og det setter vi selvfølgelig stor pris. Så vi vil fortsette å følge suksessoppskriften med å tilby en kombinasjon av både tradisjonell norsk husmannskost og internasjonale retter også i fremtiden, understreker Bekken.
Restauranteieren forteller at gjester kommer langveisfra for å spise lettsaltet torsk ved restauranten på torsdager, og at det også er godt besøk i restauranten de dagene det serveres klassikere som risengrynsgrøt, hjemmelaget fiskegrateng eller kjøttkaker med brun saus.
-Norsk mat er svært populært her nede. På grunn av den store etterspørselen serverte vi derfor fårikål og juletallerken med svinneribbe og medisterkaker i hele desember måned. Nå har vi i tillegg ansatt flere kokker ved restauranten slik at vi også utvider vårt register av internasjonale retter som for eksempel lasagne og ovnsbakt kylling, avslutter Trondheims-damen.
I forbindelse med relanseringen av Den norske Bok-Cafe´n som restaurant inviterte eier Anita Elisabeth Bekken og daglig leder Estefania Contreras publikum nylig til en hyggelig aften for å prøvesmake spisestedets nye retter.
Et hundretalls personer møtte fram og fikk blant annet servert hjemmelagete tapasretter som russisk salad og huevos rellenos (fylte egg), og ikke minst norske fiskekaker.
En av dagens gjester ved Den norske bok-café´n er hitraværingen Nina Beathe Sandvik Turbækmo, som hadde tatt turen sammen med ektemannen Frode og venninen Anniken.
– Den norske Bok-café´n tilbyr gjestene en kulinarisk opplevelse i et hyggelig miljø. Fiskekakene med kokte poteter her er aldeles nydelige og smaker så godt at de kunne vært laget hjemme på Hitra. Ja, det var som om de var importert direkte fra øyriket og de får terningkast seks fra meg, smiler Nina.
SPANIA I DAG anbefaler
Ensaladilla rusa (russisk salat)
Husets hjemmelagede lasagne
Tradisjonell norsk fiskegrateng