Søndag 24. januar arrangerte Reuma-Sol, i samarbeid med Alfaz del Sol, en såkalt Paella-utflukt til Benidoleig, midt i hjertet av Marina Alta. Utflukten ble en kulturell og gastronomisk opplevelse for de 20 deltakerne som blant annet fikk lære hvordan man lager paella og sangria.
-Dette har vært en fantastisk opplevelse. Utflukten var en utrolig mulighet for oss deltakere til å kose oss i fredfulle omgivelser mens vi tuslet rundt i appelsinlunder og flott natur. Dessuten har det vært en fantastisk å lære å lage mat og delta i forberedelsene av en tradisjonell spansk paella, sier Anne, en av deltakerne.
Idéen og gjennomføringen av paella-utflukten til den økologiske gården Agricologia i Benidoleig stod ¨Vacaciones y Experiencias¨ for, et spansk selskap som spesialiserer seg innen ekskursjoner og skoleturer.
Daglig leder i firmaet, Gonzalo Monfort Casaudoumecq, forteller at de valgte å organisere paella-utflukten ved den økologiske gården i Benidoleig siden den respekterer lokale landbrukstradisjoner, og det både dyrkes et endeløs utvalg av frukt og grønnsaker og holdes dyr ved gården.
-I dag delte vi oss inn i tre grupper. En gruppe hadde ansvaret for å gå rundt og innhøste appelsiner og sitroner for å lage sangria, den andre fylte handlekurvene med ulike typer salater som vi spiste sammen med paellaen, mens den tredje og siste gruppen forberedte ingrediensene skulle oppi paellaen ved blant annet å skjærte opp tomater, og skrelle artisjokker og bønner, forteller turarrangøren.
-Det er første gang jeg opplever noe liknende, sier Gunnar. I dag var det ikke bare å bestille en middagstallerken og sette seg ned for å spise. Utflukten ble organisert på en måte som tok oss deltakere med som en aktiv del av prosessen med å både lære og lage en tradisjonell spansk paella. Det er sjelden vi har mulighet til å kunne delta på slike opplevelsesturer. Dette er en flott og annerledes opplegg, skryter nordmannen.
I tillegg til sangria ble det også servert Muscatel-vin, og etter at alle hadde spiste seg gode og mette på paella ble det servert kaffe og en tradisjonell kake fra Alicante-provinsen. Etter maten ble det tid til litt rolig konversasjon, allsang, og muligheten til å ta noen flere bilder før ombordstigning på bussen og kursen ble satt for Alfaz del Pi.