Siden restauranten Sol y Luna i Alfaz del Pi ble pusset opp og fikk nye eiere i juni har spisestedet blitt en hit blant lokale nordmenn. Søndag var det duket for fest da restauranten inviterte til fårikålsaften.
-Vi reserverte bord til femten her i dag. Det er lenge siden jeg har spist fårikål, så jeg hadde sett fram til denne kvelden i flere dager. Og, kokken sviktet ikke, for det var virkelig nydelig og mørt fårikålskjøtt vi fikk servert i dag, skryter Lars Aadnekvam som avslører at han er en av restaurantens mange faste norske gjester.
-Fårikålen var veldig fin og akkurat slik vi et vant til hjemmefra, så de er veldig lydhøre på hva vi som kunder ønsker, legger borddamen Åse Ørberg til. Ørberg forteller at restauranten også serverer nydelige fiskekaker, norsk bløtkake og wienersnitzel.
Heller ikke Gunn Vera Jersbu fra Skien får skrytt nok av Sol y Luna.
-Vi er en gjeng som har spist her nesten hver dag siden restauranten startet opp og vi har alltid spist godt. Sol y Luna holder til i fantastiske lokaler og her er det uante muligheter for eierne. Det kan man se på søndagsmiddagene her, som har vært en braksuksess. Det var 49 personer her når de serverte fiskegryte for nøyaktig en uken siden. Da inviterte mange av oss med noen venner og vi fylte faktisk opp hele to langbord. Jeg er alltid fornøyd etter et besøk her ved Sol y Luna, uansett om jeg er innom på formiddagen for vaffel og kaffe, eller for å spise middag. Sammen med servicekontoret til Alfaz del Sol har restauranten blitt et møtested for mange av oss som bor her i området, forteller Skiens-damen.
Velreist i norsk matkultur
Det er spanske Asuncion Andreu som i dag driver restauranten Sol y Luna sammen med ektemannen Angel og datteren Ana, og kokken er allerede velreist i norsk matkultur.
-Her på restauranten har vi grunnet beliggenheten bestandig hatt mange norske gjester, og etterspørselen etter norske retter som for eksempel fårikål, fiskekaker, potetball, bacalao og tradisjonell julemat har derfor vært stor. Takket være mange gode hjelpere har vi heldigvis stadig kunnet utvide vårt tilbud til våre norske gjester, både når det gjelder middagsretter, kakebakst og desserter, sier kokken takknemlig.
-Hvordan har de første seks månedene gått?
-Det første halve året etter oppstarten av Sol y Luna har vært aldeles fantastisk! Selv om vi har endel populære spanske retter som paella og solomillo iberico på menyen, har vi alltid vært åpne for forslag til nye retter vi kan servere. Så, første gang vi laget fårikål her ved restauranten var faktisk i sommer og i desember måned serverte vi også norsk julemat. Når vi startet opp visste vi ikke helt hvilket publikum som ville komme, men nå har vi mer klart for oss hva vi vil gjøre og hvilke retter vi vil lage i fortsettelse, forteller Andreu som avslører at Sol y Luna om kun få uker vil arrangere en liten fest hvor restaurantens nye meny blir presentert.
Skryter av sine norske restaurantgjester
-Hva kjennetegner Sol y Luna sine norske gjester?
-Våre norske gjester er aldeles fabelaktige, og det som kjennetegner dem er at de er svært trofaste og dannede. Enkelte har vært med oss helt fra starten og kommer innom nesten hver dag. Dessuten snakker de alltid godt om oss til sine venner og bekjente, og når gjestene er så positive og hjelpsomme så går ting av seg selv. En annen ting jeg har lagt merke til er at nordmenn er veldig inkluderende og tar kontakt med folk som sitter alene for å høre om de ønsker selskap, sier den spanske restauranteieren avslutningsvis.