Det har nå gått fire år siden Luis Esquerdeiro åpnet Argentina Beef & Wine sammen med sin kone Silvia Molina i Calle Ruperto Chapi i Albir.
Den lille familierestauranten i Albir er etterhvert blitt viden kjent for sine spektakulære middagsshow med tango-oppvisning og blitt et yndet sted for biff-glade nordmenn.
Luis er såkalt ‘’parrillero,¨ mens Silvia er restaurantens kjøkkensjef. I tillegg har ekteparet hentet inn spanske Pili Sanchez til stillingen som vinansvarlig og restaurantsjef. Ekteparet bak den populære argentineren rett over gaten for Notar Eiendom har alle jobbet i restaurantbransjen de siste 10 årene og er glade over den store norske kundekretsen de har opparbeidet seg over de siste fire årene.
Lange mattradisjoner
Eierne av Argentina Beef & Wine forteller de er sterke forkjempere av tradisjonelle kreolske matretter og at restauranten kun benytter seg av råvarer fra Argentina.
-Vi er den eneste restauranten i området som importerer kjøtt direkte fra Argentina, sier Luis mens han viser fram sertifikater på opprinnelsen til kjøttet de serverer i restauranten. Det samme gjelder chimichurri-sausen som vi serverer, og saltet vi bruker. Mattradisjonene vi selv vokste opp med er sterkt inspirert av det franske, italienske og spanske kjøkkenet, men vi forsøker å tviholde på typisk kreol-mat. Dette er en stolt mattradisjon som lages av den innfødte Mapuche-befolkningen som lever helt sør i Argentina, i et område som heter Patagonia, informerer Luis.
Overkommelige priser
Restauranteieren forteller videre at rundt 90 prosent av restaurantens klientell er norske og at restaurantens meny er satt sammen for å inkludere favorittrettene til tidligere og nåværende restaurantgjester. Esquerdeiro mener derimot at selv om restauranten kun bruker de beste råvarene er det også viktig at et godt måltid serveres med en god flaske vin til, og begge deler til en overkommelig pris.
-Hos oss kan gjestene velge mellom de mest utsøkte kjøttstykker av entrecote og ytrefilet som tilberedes av vår fantastiske grillmester, sier Luis med glimt i øyet. Men, vi ønsker også å selge det beste kjøttet og de beste vinene til en akseptabel pris. Derfor har vi valgt å prise dagens meny, bestående av argentinsk biff med chips og salat, til kun 9,90 euro, understreker Luis.
Argentinsk tangoshow
Argentina Beef & Wine kan også by på ekte argentinsk underholdning en gang i måneden. Den siste torsdagen i hver måned arrangerer nemlig den populære restauranten tangokveld med danserne David Reus og Victoria Huang, som tidligere er kåret til både spansk og europeisk mester i tango.
-Vi er stolte over at restauranten kan by på ekte argentinsk underholdning en gang i måneden. Dette er noe vi har gjort siden restauranten åpnet i 2012, og setter stor pris på at de stiller opp for oss på denne måten. Dette er et familieshow og gjestene inviteres til å kaste seg med i dansen etter showet. På grunn av plassmangel har vi maksimalt sitteplasser til 20-22 personer under showet, avslutter Luis.
De av våre lesere som ønsker å overvære tangoshowet må derfor huske å reservere bord god tid i forveien.
SPANIA I DAG anbefaler:
Forrett:
Provoleta a la parrillada
Empanada Criollas
Vegetales a la parrilla
Hovedretter:
Entraña limpia
Medallon de emperador
Gnocchi