Knasende god sommersalat med sukkererter, spansk serranoskinke, chorizopølse og paprikadressing, passer alltid. Sammen med fersken og nypoteter blir dette en sommerslager på mange matbord. Vanskelig å gi noen eksakt oppskrift på mengde, så prøv deg frem litt etter hvor mange dere er.
20 minutter | Enkel | Alene med evt. brød og smør
Du trenger følgende ingredienser til salaten:
- Salat
- Sukkererter
- Serranoskinke
- Chorizopølse
- Fersken
- Nypoteter
- Mozarello-ost
- Balsamico
Ingredienser til dressing:
- 4 ss olivenolje
- ¼ ts spisskummen
- 2 ss vineddik
- ½ ts paprikapulver
- Salt
Gjør slik:
Kok potene. Del fersken og grill dem noen få minutter. Kutt opp alle andre ingrediensene og ha det i en passe stor bolle. Noen velger også å grille chorizo-pølsa, men det blir en smak sak. Uansett skal pølsa ikke grilles spesielt mye. Paprikadressingen lages ved at ale ingrediensene vispes sammen. Smak til med salt helt til slutt. Hell dressingen over salaten – og server!