Tid: 30 minutter | Vanskelighetsgrad: Enkel | Type mat: Lunsj
Ingrediensene er vanlige i spanske retter, enten hver for seg eller sammen som her.
Salat med chorizo og kikerter
Denne retten er i utgangspunktet ment som lunsj, men faktisk også brukes som tilbehør til middag, der kjøtt er hovedingrediensen.
Blandingen av chorizo og kikerter blir meget godt, da pølsa er ganske sterkt krydret, mens kikertene er mild på smaken. Chorizo er i all hovedsak laget av svinekjøtt og tilsatt forskjellige krydder. Fargen får pølsa av rød paprika.
Ingredienser som er nødvendig:
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
4 ss olivenolje
275 g chorizo-pølse, uten skinn, skåret i små terninger
400 g kikerter på boks, avsilt
6-7 pimientos del piquillo, avsilt, tørket og skåret i skiver
1 ss sherryeddik
Salt
Pepper
Persille, finhakket
Nybakt brød eller loff
Fremgangsmåten er slik:
Oljen varmes i en gryte på middels varme. Tilsett løk og hvitløk, pass på at løken ikke blir brent. Den skal kun bli myk. Rør inn chorizoterningene og hold på til alt er gjennomvarmt. Rør ofte.
Legg over blandingen i en stor bolle, og ha opp kikertene og paprikaen. Bland alt godt sammen. Hell over litt sherryeddik, salt og pepper.
Retten skal være lun eller litt varm. Dryss over persille før servering.
Godt brød eller loff hører med.