Sverige har lagt ned et delvis veto når det gjelder Spanias ønske om å innføre catalansk, baskisk og galisisk som språk i EU, men likefullt har man i Brüssel satt i gang å utrede mulighetene for å utøke antall offisielle EU-språk.
Sverige er usikker på konsekvensene av Spanias ønske, og landet er også opptatt av hva språkutvidelser på dette nivået vil koste.
-Det er mange minoritetsspråk som ikke er offisielle i EU, så dette er vi skeptiske til, sier Sveriges statsminister, Ulf Kristersson.
Finland er også skeptiske. Italia og Frankrike, som er i samme situasjon som Spania med mange ulike språk, har forholdt seg rolige i språkdebatten.
Spania har tilbudt seg å ta noe av kostnadene ved å innføre de «tre nye spanske språkene» for å mildne litt på kritikken som har kommet frem.
Det er også en annen side ved dette, for internt i den spanske EU-delegasjonen er det ulike meninger om det er nødvendig å bringe tre nye språk inn i EU. Pedro Sanchez er en ivrig forkjemper for å få dette til siden han ønsker stemmene fra partiet Junts i kampen om å forbli Spanias statsminister.
Det er i dag 24 offisielle språk i EU.