Tidsforbruk: 1 time
Vanskelighetsgrad: Enkel
Type rett: Middag
Tilbehør: Serveres med basmatiris
Denne retten har sin opprinnelse fra Barcelona og er en velsmakende gryterett uten spesielt mange dikkedarer. Forholdsvis enkel å lage.
Denne retten skal ha en dash av sherry, men man kan bruke sukkerkulør som erstatning.
Oliven er en viktig ingrediens og som bidrar til å gjøre gryta litt annerledes i smaken. Bakgrunnen for at gryteretten heter Vuelta vites ikke.
Til 4 personer trengs følgende ingredienser:
600 g svinekjøtt
30 g smør
125 g baconterninger
1 ds. flådde tomater
3 fedd hvitløk i tynne skiver
1 grønn eller rød chili t i tynne strimler
275 g sjampinjong i skiver
1 rød paprika
1 middels stort glass med grønne oliven
2 dl kjøttbuljong
2,5 dl. fløte
Litt sherry
Salt
Pepper
Paprikapulver
Oppskriften er slik:
Brun smøret i en gryte og ha svinekjøttet, baconterningene og hvitløk. Stek lett til kjøttet er passe brunt på alle sider.
Hell over tomater, chili og sjampinjong. Dryss over salt, pepper og paprikapulver etter smak og behag.
Del de grønne olivenene og bland den varsomt inn i grytas innhold.
Ha i fløten og buljongen, samt ta en klunk med vanlig sherry som ikke er for søt.
Deretter skal alt koke i 45-50 minutter. Smak til med krydder før serveringen og topp det hele med noen hakkede oliven.
Basmatiris, eller annen ris, passer utmerket til. En grønn salat passer også.