Dette er en populær katalansk rett med røtter helt tilbake til maurernes tid. Kombinasjonen av søte rosiner, salt og pinjekjerner smaker godt.
50 minutter | Enkel | Selvstendig rett, men også som tilbehør til kjøtt og fisk | Opprinnelig fra Catalonia
Det er ikke uvanlig å kombinere søtt og salt i spanske retter. And med svisker og pinjekjerner et eksempel på akkurat det.
Det er verdt å merke seg at det ikke har noen hensikt å koke spinaten. La den kun dampe i det vannet som er til overs på bladene etter skylling.
Følgende ingredienser trengs:
50-60 gram rosiner
3 ss olivenolje, extra virgin
I løk, finhakkes
100 g serranoskinke, hakkes
1 kg spinat, stilkene fjernes
50-60 g pinjekjerner, som ristes
Salt
Pepper
Gjør slik for et godt resultat:
Rosinene legges i bløt i varmt vann i 30-35 minutter. Rosinene skal svulme opp. La rosinene renne godt av og sett dem til side.
Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Tilsett løk og skinke. Stek det hele i ca. 10 minutter. Ha i spinaten og rør godt om til spinaten faller sammen.
Rør inn rosinene og pinjekjernene. Smak til med salt og pepper.
Retten legges på et varmt serveringsfat.