Marbellas stjernekokk Dani Garcia ble tildelt sin tredje Michelin-stjerne i en prisutdeling for Michelins-guiden 2019 i Portugal onsdag kveld.
Med denne utmerkelsen for sin restaurant Dan Garcia Restaurant i Hotel Puente Romano Beach Resort og Spa, har Dani García posisjonert seg som en av de beste kokkene i Spania.
En kreativ kokk med nesten 20 års erfaring fra kjøkkenet, som aldri stopper å utvikle seg. Hans matlaging er global og kosmopolitisk, og har en rekke innflytelser: fra hans andalusiske røtter, hans erfaringer fra reiser rundt om i verden og fra kulturen som han fortsetter å utforske , og fra alle hans læringsår.
Garcia gikk i lære på Malaga ‘s “La Cónsula” catering skole og i 1996 startet han karrieren under vingene til mesterkokk Martín Berasategui, som han hevder å dele “kokkens DNA” med.
Dani utviklet en matlagingstil fylt med intensjon, ungdom og farge i sin tid på Tragabuches i Ronda mellom 1998-2004, hvor han ble tildelt sin første Michelin-stjerne da han bare var 25 år gammel.
Så på Calima (2005-2013) modnet han som kokk, og perfeksjonerte sine teknikker og ble her den første kokken i Andalucia med to Michelin-stjerner.
I går kveld, i Portugal, mottok han sin tredje Michelin-stjerne for Dani García Restaurant.
I alt 22 Michelin-stjerner ble tildelt restauranter i Andalucia i Sør-Spania.
Dog kommer ikke Spania lenger opp en på en fjerdeplass på totallista. Japan topper med hele 34 trestjerners restauranter. Frankrike og Monaco deler annenplassen, mens USA har tredjeplassen. Spania deler fjerdeplassen med Tyskland.
Du kan lese mer på www.viamichelin.com