Det nyåpnede spisestedet Gourmet Losada finner du i Avenida Rei Jaume I, nummer 3, kun 50 meter fra rådhuset i sentrum av Altea. Restauranten eies og drives av Susana Bel Losada og Alejandro Santana. Med seg på laget har ekteparet Yolanda, som også har jobbet ved Gourmet Losada siden oppstarten i 27.august.
-På åpningsdagen arrangerte vi en prøvesmaking på noen produktene våre, som Jamon de Bellota, ostene, leverposteiene og, ikke minst, de mange vinene våre. Flere vinhus og -produsenter var tilstede under åpningsfesten. Vi gjennomførte en vinsmaking av vinene vi har. Kjente, familie, og personer som vi ønsket skulle være sammen med oss i dette øyeblikket og som er del av vår verden, innleder Alejandro.
-Hva er idéen dere bak dette restaurantprosjektet?
-Ideén er å kombinere delikatessebutikken med restaurant og kafé.
Ideen er også å tilby produkter som ikke finnes i området. Både viner, ost og øl. Vel, ølen vår er fra nærområdet, men er brygget på tradisjonelt vis. Vi ønsker å ha spesielle ting, som er litt annerledes og litt utenfor det som man finner i de fleste andre spiselokalene, fortsetter kubaneren.
Ukesmeny til 15 euro
Mens det er tilbud på rundstykkene montaditos til frokost er det dagens meny som gjelder ved middagstider og på kvelden i Altea-restauranten.
-Vi har en ukesmeny som kan bestilles både til middag og kveldsmat. Her kan man velge mellom tre ulike retter både til forrett, hovedrett og dessert. Vi har også andre retter som det er mulig å inkludere i en dagens meny. Vi skifter fortløpende på tilbudet, utifra hva vi inspireres av. Man kan altså velge både det faste, samt retter som vi utvikler fortløpende, forklarer Susana.
På menyen nå har Gourmet Losada for eksempel en er svært smakelig blekksprut servert med potetmos. Ellers kan man bestille retter som carpaccio, carrillada eller svineknoke med paté eller mandler.
-Maten er fra middelhavet, og er vel en fusjon mellom spansk, fransk og italiensk mat. Vi bruker lokale produkter fra området, som vi blander litt for å se hvor det leder oss. Alle tar vi vår tørn på kjøkkenet. Det vanskelige er å finne ut hvordan man gjør noe, men når man så behersker en ting handler det om å dele dette med spisegjestene. Det finnes jo egentlig ingen begrensninger. Man kan gjøre alt! Vi gjør helt enkle ting, men når man jobber med kvalitetsprodukter merker man at resultatet blir annerledes, sier Alejandro.
Lokale og nasjonale produkter
Den nystartede restauranten i Altea tilbyr også et bredt utvalg med nasjonale viner og lokale brygget øl.
-Vi startet med å ta inn vinene som leverandørene anbefaler utifra hvor godt de selger, og så har vi fortløpende tatt inn produkter som etterspørres mest. Kanskje e det noen som er på utkikk etter noe helt spesielt, derfor forsøker vi å ha et bredt utvalg. Vi forsøker å tilfredsstille absolutt alle. Vinen er veldig personlig, og vi ønsker derfor å ha et variert utvalg. Litt etter litt blir utvalget vårt både bedre og bredere, legger Susana til.
-Vi har kun én italiensk vin. Den selger godt, men er en annerledes vin. Jeg vil si dette er en vin som vi av erfaring vet er populær, spesielt blant de som ikke er veldig glad i vin, ler Alejandro, som avslutningsvis legger til at Gourmet Losada også selger cava og champagne.
Skiftet fra å jobbe i pizzaer
Det siste året har ekteparet drevet Restaurante Isabella i Benidorm, hvor man for seks euro kan man bestille så mange pastaretter og pizzaer man ønsker.
-Det har vær en prosess kan du si. Restaurante Isabella var en etappe i livet og dette er en ny etappe. Det er klart man får viktig erfaringen ved å jobbe ved en pizza-restaurant, både når det gjelder det som skjer på kjøkkenet så vel som hva kundene liker og ønsker. Vi lærte mye av å drive vår egen pizzeria og nå ønsker vi å vise hva vi kan her i Altea, som er hvor vi selv bor.
Å jobbe i Benidorm førte til mye reising for ekteparet som har to sønner i skolealder.
-Det hardt å jobbe i restaurantbransjen og man må være svært selvoppofrende, spesielt når man tenker på de lange timene man må tilbringe i restauranten. Det er ikke alltid like enkelt å få timeplanen til å gå opp i forhold til barnas fritidsaktiviteter, og det er det aller verste. Hovedgrunnen til at vi valgte å åpne dette prosjektet nettopp her i Altea var at dette er stedet hvor vi selv bor. Siden vi har barn er det kjekt å ikke måtte reise så mye for å komme seg på jobben, avslutter det blide ekteparet.
Si anbefaler:
Salmorejo
Husets Ventresca-salat
Blekksprut
Svineknoke
Vulkan av sjokolade