Kamskjell er en delikatesse om skjellene behandles på riktig måte. Denne retten har sine røtter i Galicia, der de er gode på all sjømat.
45 minutter | Middels | Tapas | Lunsj eller som en del av et tapasbord
Kamskjellene må altså behandles med varsomhet. Hvis skjellene blir for mye stekt, blir de seige som viskelær og mister både smak og konsistens. Kamskjell kan spises nesten rå, skåret i tynne skiver, med litt sitron, olivenolje og gressløk. Vi går imidlertid for en gratiner variant denne gangen.
Til fire personer trengs:
6 kamskjell
1 fedd hvitløk
1 stor løk
1 glass tørr hvitvin
2 ss fritert tomat
2 ts persille
3 sp raspet brød
5 ss olivenolje, extra virgin
1 ss paprikapulver
Salt
Pepper
For et godt resultat gjør slik:
Start med å rense kamskjellene utvendig. Benytt en børste og gjør det under rennende, kaldt vann.
Åpne skjellene med en skarp kniv.
Ta bort den sorte delen av skjellene og den brune «barten» som omringer dem. Det hvite kjøttet tar du vare på. Det samme med rognen. Del hvert skjell i tre skiver.
Løk og hvitløk finhakkes. Ha olivenolje i en panne og stek løken forsiktig. Den skal være myk og gyllen. Hell opp i paprikapulveret og rør om. Tilsett hvitvin og la det hele bli en tykk masse.
Tilsett tomatkrydderet og smak til med salt samt pepper.
Legg alle kamskjellene i en ildfast form. Fordel innholdet i pannen i skjellene.
Strø over det raspede brødet og persille. Hell over litt olivenolje.
Sett skjellene, med alt fyllet, i ovnen under grillen på 200 grader. Overflaten skal få en fin farge før de er ferdige. Skal serveres med en gang.