Denne retten har sin opprinnelse i Katalonia, men spises også i mange andre spanske regioner i en eller annen variant. Dette er meget sunn og god mat.
1 time og 20 minutter | Enkel | Tilbehør til fisk/kjøtt eller som vegetarrett
Følgende ingredienser er nødvendig:
500 gram poteter, hest melne
2 store løk
2 røde paprika, ca. 300 gram
2 auberginer, ca. 600 gram
2-3 bifftomater, ca. 500 gram
8-10 oliven uten steinescalivada, grønnsaker, spania,
½ sitron, kun saften
6 ss olivenolje
Salt
Pepper
Du gjør slik:
Forvarm ovnen på 180 grader og pensl en ovnspanne med litt olivenolje.
Vask poteten og del dem i to deler. Legg potetene i ovnspanna med skjæreflata ned. Sett panne i ovnen.
Skrell løken og del de i to på tvers, del paprikaen. Fjern frø og skjær paprikaen i brede strimler. Del deretter auberginen i skiver på langs og så i strimler på tvers.
Etter et kvarters tid kan du ta potetene ut av ovnen og legge løken i panna også. Etter fem minutter legges paprikaen og auberginen i ovnspanna. Hell over litt olivenolje.
Del tomatene i to. Etter 20 minutter snus paprikaen og auberginen i panna. Tomatene legges i med skjæreflata ned. Grønnsakene skal ligge ytterligere ca. 20 minutter i ovnen.
Bland resten av olivenolja og sitronsafta sammen.
Ta grønnsakene ut av ovnen og anrett alt på et fat. Drypp olje- og sitronblandingen over, smak til med salt og pepper.
Escalivada kan serveres både varm og kald – vi syns førstnevnte alternativ er best.